Internet on jo pitkään mahdollistanut monenlaisia tapoja hankkia sivutuloja. Yksi ensimmäisistä suosituista sivutulojen hankkimistavoista oli bannerimainonta, joka oli mahdollista jo 1990-luvulla. Käytännössä tämä tarkoittaa mainostilan myymistä omalta kotisivulta jollekin toiselle sivustolle. Usein kyseessä oli ja on internetissä liiketoimintaa harjoittava viihdepalvelu.

Bannerimainonta on tietysti helppo tapa hankkia tuloja, sillä käytännössä kotisivun omistajan ei tarvitse tehdä muuta kuin sijoittaa asiakkaan bannerin html-koodi sivulle jonnekin näkyvään paikkaan. Käytännössä mainostuloja ei kuitenkaan kerry, ellei banneria myös klikata runsaasti, mikä tarkoittaa sitä, että oman www-sivun tulee olla varsin suosittu. Vielä 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa olikin helpompaa saada omalle sivulle kävijöitä, sillä monesti riitti kun sai sivunsa näkyviin silloiseen Altavista-hakukoneeseen. Nykyään tämä ei kuitenkaan riitä. Ensinnäkin koska www-sivujen määrä on moninkertaistunut ja toiseksi nykyiseen Google-hakukoneeseen ei ole kovin helppoa saada omaa sivuaan hakutulosten kärkeen ilman lisämaksua. Joka tapauksessa bannerimainonta on edelleenkin yksi tapa hankkia tuloja, mutta mikään 1990-luvun kaltainen ”kultakaivos” se ei enää ole. Mikäli kuitenkin omistaa jo sivuston, jossa on useita kymmeniä tai mieluummin satoja kävijöitä päivässä, kannattaa ehdottomasti harkita bannerimainontaa lisätulon lähteenä. Yksi helpoimpia tapoja aloittaa mainostaminen on Google Adsense, jossa käyttäjä pystyy melko pienellä vaivalla määrittämään omalla sivulla näytettyjen mainosten tyypin ja laadun.

Nykyään ehkä helpompi tapa tavoitella lisätienestejä on kuitenkin online-pelaaminen. Erityisesti pokeri on peli, jossa kokenut ja taitava pelaaja voi saavuttaa huomattavia voittoja. Monet pokerin ammattilaiset ovat aloittaneet peliuransa nimenomaan internetissä Betsafen kaltaisessa palvelussa. Betsafe on suomalaisten suosima luotettava pelipalvelu, ja se on myös loistava paikka opetella ja harjoitella pokeria. Monet pokerin ammattilaiset ovat aloittaneet peliuransa nettipokerilla, ilman mitään aikaisempaa kokemusta. Internet tarjoaa hyvän mahdollisuuden harjoitella erilaisia pelitaktiikoita omassa rauhassa, ja silloin kun se itselle sopii. Pelejä voi pelata ensin leikkirahalla ja vaihtaa myöhemmin oikeat rahapanokset tilalle. Pelaamisen etuna on myös se, että ei tarvitse osata ohjelmointia eikä omistaa omaa kotisivua, vaan rahapottien tavoittelun voi aloittaa heti.

Netti tarjoaa mahdollisuuden toki moneen muuhunkin tulojen hankkimistapaan, kuten erilaisten www-pohjaisten viihdepalvelujen ja esim. konsulttipalvelujen tarjoamiseen. Näihin pätevät kuitenkin jo yritystoiminnan lainalaisuudet, eli esimerkiksi liikeidean pitää olla riittävän hyvä, omalle sivulle pitää saada näkyvyyttä, mikä onnistuu vain kunnollisella markkinoilla, mihin puolestaan tarvitaan rahaa, ja niin edelleen.