Sanotaan, että raha tulee rahan luokse tai rahan tekemiseen tarvitaan rahaa. Näillä lausahduksilla viitataan siihen, että rahavarojen ja omaisuuden kartuttamiseen pitäisi yleensä olla jo valmista rahaa tai omaisuutta. Kieltämättä yksi liiketoiminnan lainalaisuuksia on juuri se, että jonkin uuden toiminnan käynnistäminen vaatii aina alkupääomaa ja investointeja.

Esimerkiksi jos haluat perustaa esimerkiksi verkkokaupan, jossa myyt vaikka tietokoneita, niin heti alussa tulee suuri joukko erilaisia kustannuksia: www-sivujen rakentaminen, varasto-ostot, kirjanpitokulut, markkinointi, ja paljon muutakin. Se kuinka paljon alkupääomaa tarvitaan riippuu taas bisneksen luonteesta. Helpoimmalla yleensä pääsee kun tarjoaa tavaroiden sijaan palveluja. Optimaalisessa tilanteessahan silloin ei välttämättä tarvittaisi alkurahoitusta ollenkaan, jos ajatellaan vaikka www-sivujen suunnittelua. Käytännössä kilpailu on kuitenkin sen verran vilkasta, että harvoin pystyy aloittamaan mitään liiketoimintaa ilman starttirahaa. Mutta kaikkein helpoimmalla varmaan pääsee alkukustannusten osalta, jos aloittaa internet-pohjaisen liiketoiminnan, jolloin ei tarvitse esim. vuokrata toimitilaa. Tällaisia palveluita voivat olla vaikkapa www-sivujen suunnittelu ja muut ohjelmointipalvelut, graafinen suunnittelu, sisällöntuotanto esim. mobiililaitteisiin ja kaikenlaiset muut konsultointipalvelut.

Mikäli taas uuden liiketoiminnan aloittaminen ei kiinnosta, niin rahavarantojaan voi kuitenkin yrittää kasvattaa monilla muillakin keinoilla. Yksi tällainen on sijoittaminen. Suosittuja sijoituskohteita ovat tällä hetkellä osakkeet, rahastot ja jalometallit, kuten hopea ja kulta. Tämä luonnollisesti edellyttää, että on jo käytettävissä riittävästi rahaa sijoituksiin. Mikäli näin hyvin on asia, voi vaikkapa jalometallien arvoa seurata sivustolla Tavex, joka on arvostettu kullan ja hopean osto- ja myyntipalvelu. Monet pienet yritykset tarjoutuvat ostamaan ”romukultaa” hyvin pienellä korvauksella. Ensinnäkin on hieman kyseenalaista onko sellaista asiaa kuin romukulta edes olemassa. Eikä myöskään kannata erehtyä luopumaan vanhoista koruista ja muista arvokkaista esineistä pilkkahintaan.

Liiketoiminnan ja sijoittamisen lisäksi omaa rahallisuuttaan voi kartuttaa myös eräällä paljon yksinkertaisemmallakin tavalla, nimittäin realisoimalla. Käytännössä tämä tarkoittaa käyttökelpoisen ja ehkä arvokkaankin, mutta tarpeettoman tavaran myymistä pois. Internetistä löytyy suosittuja palveluja, käytetyn tavaran myymiseen. Suomessa tällaisia ovat esim. huuto.net ja tori.fi. Ulkomailla taas ebay.com. Käytettyjen tavaroiden myynnissä on usein ns. ostajan markkinat, jolloin hintaa voi joutua pudottamaan, jotta tavara menee kaupaksi. Joissakin tuotteista toisaalta kysyntä ylittää tarjonnan, esimerkiksi eräät vanhat Arabian astiat ja design-lasitavara säilyttää tai jopa kasvattaa arvoaan. Eräät muutkin esineet ovat siinä mielessä hyviä sijoituskohteita, että niiden arvon voi odottaa pitkällä tähtäimellä kasvavan. Tällaisia esineitä ovat esimerkiksi Sveitsiläiset kellot, korut, vanhat arvostettua merkkiä olevat soittimet ja muu vanha ja hyväkuntoinen ja riittävän harvinainen antiikki.