Liikelahja on tapa osoittaa yrityksen asiakkaille, sidosryhmille ja työntekijöille kiitosta yhteistyöstä, uskollisuudesta ja hyvistä suhteista. Liikelahjan avulla rakennetaan luottamusta yrityksen asiakkaiden ja kumppaneiden välillä, pieni ele on inhimillinen ja mukava tapa muistaa. Erityisesti vuoden merkkihetkinä kuten jouluna, on tapana antaa lahja kiitokseksi kuluneesta vuodesta.

Sopivalla joululahjalla yritys osoittaa välittävänsä sen kumppaneista ja halunsa ilahduttaa. Työntekijöille lahja on kiitos kuluneen vuoden uurastuksesta ja tapa viestittää yrityksen luottamusta heihin. Laadukas lahja lujittaa työntekijän ja yrityksen välejä ja auttaa omalla tavallaan luomaan innokkaampaa ja osaavampaa työtä tekevän tiimin.

Asiakkaista on hyvä pitää huolta. Liikelahja asiakkaalle on yrityksen kiitos siitä, että kuluttaja valitsi heidät. Yrityksen osoittama kiitollisuus lahjan avulla on asiakkaalle tärkeä kokemus, hänet on muistettu monien, ehkä jopa tuhansien muiden, joukossa. Lahjan antamisessa luovuus on tärkeää ja liikelahjoja miettivän yrityksen kannattaakin tutustua Axon Profil sivustoon, joka on uranuurtaja alallaan. Axon Profilin lukuisista lahjoista jokainen yritys löytää taatusti sen asiakkaille ja kumppaneille sopivimmat. Axon Profililla on tarjolla myös ekotuotteita, jotka antavat hyvän kuvan yrityksestä, jonka ekologiset arvot ovat sen toiminnan kulmakivi. Ekologisia arvoja mainostava yritys kerää taatusti kuluttajikseen samanhenkisiä asiakkaita, joille ekolahjalla on tärkeä viesti; yritys on todellakin sitä, mitä se markkinoi olevansa.

Liikelahjoja valittaessa on hyvä panostaa laatuun, kuten Axon Profilin laadukkaisiin tuotteisiin. Jokainen yritys haluaa jättää asiakkaalleen mielikuvan laadukkaasta ja toimivasta tuotteesta, samoin sen liikelahjojenkin tulisi olla sen vertaisia. Hajoava kynä tai ensimmäisessä sateessa rikkoontuva sateenvarjo ei taatusti anna hyvää kuvaa itseään ammattitaitoisena markkinoivasta yrityksestä.

Sähköisen median aikana moni yritys voi ajatella liikelahjojen olevan mennyttä aikaa. Näin ei kuitenkaan ole, sillä asiakaskontaktin tärkeys ei ole kadonnut mihinkään, päinvastoin sen merkitys on korostunut kiireisen rytmin ja nopean kaupankäynnin aikana. Inhimillisyys on loistava markkinointikeino, käteen annettu pieni lahja hymyn kera, jouluna saatu kiitos yritykseltä tai neuvottelussa muistoksi annettu liikekumppanin laadukas lahja jättää pitkän muistijäljen ja siteen yritykseen. Liikelahja on henkilökohtainen, asiakasta ajatellen annettu ja parhaimmillaan pitkäkestoinen markkinointitapa, joten sen toteutusta ja tapaa on jokaisen yrityksen hyvä harkita.