Internet on mahdollistanut etätyöt ja tienestien ansaitsemin kotoa käsin. Jokainen voi punnita omia lahjojaan ja tienata pienempiä tai suurempia summia netin kautta. Helppoa rahaa ei ole tarjolla netinkään kautta mutta motivoitunut ja ahkera henkilö voi ansaita lisätuloja harrastuksellaan tai jopa hankkia itselleen ammatin netin kautta.

Yksi tunnetuimpia tapoja ovat blogit, niitä on kuitenkin tuhansia joten muista poikkeavan ja suosituksi nousevan blogin perustajan täytyy olla lahjakas kirjoittaja, hyvä kuvaaja tai keskittyä aiheeseen, joka kiinnostaa juuri sillä hetkellä monia lukijoita. Suosituimmat blogit ovat Suomessa nuorten naisten muotiin keskittyviä, pinnalla pysyttelevien kuvat ovat laadukkaita ja elämästä kerrotaan usein pintapuolisesti, sisältö on pääasiassa kauniissa vaatteissa, asusteissa ja matkustelussa.

Bloggaajien tulot kertyvät pitkälti mainosyhteistöiden kautta ja tarjolla on ilmaisia matkoja sekä tuotteita, joista osan bloggaajat esittelevät sivustollaan. Blogit voivat keskittyä myös toisenlaisiin aihepiireihin, jotka tavoittavat omat kohderyhmänsä kuten kuluttajavalintoihin, luomutuotteisiin tai vauva-arkeen ja äitiyteen. Osa bloggareista kirjoittaa lehtien nettisivustoille ja heille maksetaan palkkaa työstään. Suosituimpia blogeja on myös koottu erilaisten blogiyhteisöjen alle, kuten Indiedays, Matkabloggaajat tai Rantapallo.

Taitavat pelaajat taas tienaavat rahaa vedonlyönnillä tai pelaamalla netin kautta, riskit ovat olemassa mutta myös mahdollisuudet suuriin kertavoittoihin houkuttelevat. Monien pelisivustojen kautta aloittelijan on mahdollista harjoitella taitoja ja oppia ammattilaiseksi vaikkapa pokerissa. Taitojen karttuessa voi siirtyä rahapeleihin. Sivustoista esimerkiksi Betsson järjestää pokeriturnauksia joissa kohtaavat peleistä kiinnostuneet. Betssonin kasino on turvallinen ja käyttäjäystävällinen peliympäristö. Ammattitaitoisille pelaajille sivustot tarjoavat mahdollisuuden tienata nopeasti suuriakin summia.

Taitava valokuvaaja voi myydä kuviaan netin kuvapalveluiden kautta, hyvän liikeidean voi laittaa verkkoon ja perustaa vaikka oman verkkokaupan. Internet on pullollaan ideoita, joita taitava tekijä voi laittaa poikimaan, sen kautta on mahdollista kirjoittaa oma e-kirja, tehdä logoja ja taustakuvia yrityksille tai yksityisille henkilöille tai testata ohjelmistoja niitä testaajia etsiville firmoille. Kielelliset taitavat voivat tehdä käännöksiä netin kautta tai opettaa kieltä sähköisesti. Netin kautta moni musiikkilupaus on noussut kuuluisuuteen lataamalla musiikkia kaikkien ulottuville tai mielenkiintoisen Youtube-videon, joka on kerännyt valtavan määrän klikkauksia ympäri maailmaa.